-----------------------------------
alexconu
11 Mai 2006 23:20


-----------------------------------

De unde mai ai si teoria aceasta? Iti dai seama ce spui? De ce crezi ca pentru a fi astronom trebuie neaparat sa fi pasionat de cer? Iar reduci acest domeniu vast al a astronomie la astronomie observationala? Este o greseala de incepator sa afirmi asa ceva.
E nevoie de pasiune pentru a fi astronom din acelasi motiv pentru care e nevoie de pasiune pentru a fi un fotograf bun, sau un medic bun, sau un copywriter bun, sau un gigolo bun si lista poate continua....
Distractiv! SARM a organizat expeditia din Turcia si din cate stiu au fost invitati si astronomi ai Observatorului Academiei Romane (vezi circulara). De ce i-ati chemat pe acei astronomi de profesie cu voi in Turcia? Sa radeti de ei (voi astronomi amatori) sau de ce?
Astronomii de la Institutul Astronomic au participat la expeditie pe picior de egalitate cu orice alt om care a fost acolo. Nu au fost invitati speciali sau ceva de genul asta. Oamenii au mers sa vada eclipsa si sa faca observatiuni asupra ei. Si nu inteleg de ce un astronom amator nu poate rade de un astronom profesionist.. Ce-l face pe profesionist superior? Oameni suntem cu totii.. Si oare chiar nu e dureros faptul ca un astronom profesionist roman care merge intr-o expeditie de observare a unei eclipse de soare sa nu stie nici macar ce o sa vada acolo? Sau poate a fost trimis special sa cerceteze daca respectiva eclipsa e totala sau nu... e posibil si asta. 
Mi se pare ciudat ca iti urci lumea in cap cu asa o nonsalanta. :shock: 
Daca crezi ca poti ajuta lumea de pe forum cu experienta si cunostiintele tale, atunci fa-o, insa te rog sa dai dovada de decenta si de bun simt. 
Este a nu stiu cata oara cand fac acest apel celor de la SARM!
Ce e ciudat? Intotdeauna am vorbit direct. Care e problema aici? Daca am ceva de spus o spun in cel mai direct si clar mod posibil. Mesajul meu a fost foarte decent. S-a bazat doar pe fapte reale la care am fost martor.
Si nu inteleg ce treaba are SARM-ul aici. Am scris eu post-ul in numele SARM sau a vreunei alte asociatii astronomice?? Este o opinie personala pe care o declar, o sustin si o semnez, ca tot m-am obisnuit cu formularea asta de cand niste idioti se joaca in voie cu numerele mele de inmatriculare si eu tot dau declaratii ca nu fur nimic.