-----------------------------------
CristiB
03 Iun 2026 22:39


-----------------------------------
Dupa cum spuneam prima valiza a suferit un proces de mitoza.
Acum am facut cateva  probe  si pot sa spun ca Oberwerk 70XL SD e mult mai bine facut si finisat decat cel al concurentei din Germania. Nici nu exista comparatie.  Si chiar nu vreau sa tin cu unul sau cu altul.  
Ce m-a impresionat la prima atingere e greutatea lui.  Se simte foarte greu la mana,  solid construit. Capacele obiectivelor sunt si ele din metal solid,  nu stiu daca e aluminiu pentru ca sunt prea grele.  Aceste capace nu vor cadea niciodata de pe obiective,  si nu le porti pierde niciodata decat doar daca pierzi binoclul cu totul.  Iar asta deoarece se fixeaza prin infiletare si chiar trebuie sa invarti mult de ele pana ajung la capatul filetului. Partea mai slabuta la acest binoclu , dar asta am constatat si la concurenta  , e perechea de oculare de 14mm ce vin in pachet.  Insa  pentru un astfel de binoclu trebuie oricum sa-ti cauti singur ceva oculare mai bune,  eu ma indrept spre Morpheus de la Baader. Limita  de imagine calitativa data de Oberwerk ar fi magnificatia de 58x, deci trebuie sa-mi iau ceva de 7mm.
Acum sa nu fiu inteles gresit,  ocularele Oberwerk sunt bune,  imaginea e curata si luminoara, cristalina,  sunt mai bune decat ale concurentei in orice caz,  dar sunt sub ocularele premium care insa costa in pereche aproape cat jumatate din pretul binoclului. Insa ce am vazut pana acum prin ele m-au convins ca tot ansamblu binoclu-oculare chiar sunt de calitate. 
Am facut si cateva fotografii prin el dar constat ca nu se vede ca la ocular. O scadere a calitatii e si de la telefonul pe care il am de doua saptamani dar care are camera mai slaba decat cel anterior cu toate ca ambele sunt de la aceeasi firma iar cel nou zic ei ca e un model mai avansat. 
Un alt aspect ce semnifica un plus pentru Oberwerk e ca ofera la toate binoclurile cu gabarit mare si solutie de transport,  valizele chiar sunt in regula si frumos croite.  Concurenta mai cere inca vreo 300 de euro in plus pentru valiza, nu mai stiu exact pretul , insa la Oberwerk e inclusa in pretul initial de achizitie.