-----------------------------------
Vict0r
26 Mai 2026 00:09


-----------------------------------
Multumec pentru incurajari :)
Balconul este orientat catre N-V, dar view-ul e obturat in acea directie de alt bloc. Deschidere mai mare am spre stanga vest si s-v. Am folosit aplicatia stelarrium pt a identifica pozitia obiectelor si a verifica daca voi avea deachidere catre ele.
Trebuie sa mentionez ca nu am luat acest telescop in ideea de a-l tine pe balcon.
Deja l-am scos la o plimbarica la munte la sfarsitul saptamanii trecute (slanic prahova). Am verificat zona inainte si ma entuziasmasem putin. Era bortle 4. Din pacate vremea nu au tinut cu mine, iar restul grupului a fost mai interesat de gratarel si ciubar :)). Am reusit sa ma indepartez putin in ultima noapte (cat sa nu par dubios de tot) si am prins luna putin pe un petic de cer senin si putin prin niste nori subtiri. Trebuie sa recunosc ca am fost placut impresionat de view si cu ocularul de 25 si cu cel 10. Am vazut cratere bine definite cu cel de 10 si o imagine cu luna intraga in timp ce treceau nori subtiri si repezi peste ea care dadeau niste umbre interesante cu cel de 25. Am avut niste mici efecte in care luna parea ca    "fierbe", dar nu au fost deranjante. Aici suspectez ciubarul si gratarul ca mi-au facut turbulente :)) dar nu sunt hater. au si ele farmecul lor

In afara de iesirile mai lungi sau concedii, vreau sa incerc sa il scot pe la comana. Stau.in sudul Bucurestiului si as ajunge relativ usor acolo. Doar ca momentan nu stiu exact unde. Pare cam wild zona :) trebuie sa mai cercetez