-----------------------------------
Mircea Pteancu
19 Mai 2026 20:40


-----------------------------------
Tudor

Din nou, am doar respect si admiratie pentru aceste observatii de asteroizi. Instigat mai ales de Silviu, am efectuat si eu uneori asemenea observatii. Si cum bine spune Night, au dificultati suplimentare si specifice fata de observarea obiectelor ''statice''. Bravo ! 

O fi mare Bucurestiul si ai zice ca asta e, are populatie mare ... e de unde. Dar ''intotdeauna'' a existat acolo un grup de astronomi amatori care au facut observatii practice si inca in stil mare. Si asta din vremea lui Bernard Vermont, in ultimele decenii ale secolului XIX. Si lucru mare, mult mai mare decat pare, acest fenomen continua si in zilele noastre cand, in ciuda aparentelor tehnice foarte favorabile, orasele au devenit astronomicide. Felicitari tuturor ! ( Desigur, nu uitam nici de...''alo, provincia, vorbiti ?'')

Night

Ce spui tu este o revelatie, nu m-am gandit, ipoteza ta ofera o alta perspectiva.
Legat de magnitudinea asteroizilor ce zici de termenul ''magnitudine dinamica'' ? Care banuiesc ca se manifesta si la satelitii artificiali slab luminosi.

Mircea