-----------------------------------
Cristian Kata
16 Mai 2026 22:14


-----------------------------------
Daca tot suntem la pareri personale, imi dau si eu iar cu parerea, de fapt nu e o parere, e vb despre ce as face eu. In primul rand eu cred ca tu vrei 15x doar pt ca ai avut 15x si sint sigur de asta, dupa cum am mai spus eu nu il vad ca o varianta grozava cand nu mai ai alt binoclu, dupa mine (am mai zis) e un binoclul cu cele mai multe dezavantaje, nu prea  e portabil si nu e de tinut in mana, pretul este mare...asa ca ori as lua un 10x care sa stiu ca e portabil si utilizabil fara trepied, ori as lua 20x sau 25x. Dar sub nici o forma nu as lua 15x. Cea mai mare greseala a ta este faptul ca nu probezi 10x si 20x/25x ca sa vezi ca 15x e struto-camila. Daca tot cari un trepied macar sa ai o magnificatie semnificativ mai mare decat la un binoclu utilizabil fara trepied (adica 10x). Acum asta e parerea mea, nu e nevoie nici de aprobari nici de contre. Nu vreau sa fac "profetii" dar acum si eu cred ca ai sanse mari sa dai rateu si inca pe sume mari. De ce cred asta? Pt ca normal ar fi la banii astia sa stii exact diferenta dintre un binoclu 10x 15x 20x 25x, si nu sa o afli pe urma pt ca inevitabil o sa o afli la un moment dat si nu stiu daca atunci o sa zici ca ai ales bine cand ai ales 15x. Eu nu cred ca esti tocmai pe o directie buna, avand in vedere si suma mare; daca era vb de o suma mai mica era alta treaba, dar asa...de cheltuit e usor, de strans e mai greu.