-----------------------------------
Cristian Kata
13 Mai 2026 22:00


-----------------------------------
Nu exista colimare profesionista sau de amator, ori e colimat ori nu e colimat adica e decolimat, restu sunt pareri si atat. Da, o colimare poate costa mai mult decat un binoclu second-hand. Acum depinde cat costa acel binoclu vechi. In fine, eu doar am vrut sa lamuresc anumite aspecte, indiferent daca te intereseaza sau nu, poate intereseaza pe altii. Nu am vrut sa deschid eu vreun topic cu treaba asta dar acum daca tot e fierul cald, ar fi bine batut acum. Exista persoane diverse in tara care curata binocluri etc dar de colimat NU, fara nici o suparare, il poate alinia conditionat si atat, sigur ca e folosibil fara probleme si asa daca e aliniat pt distanta interpupilara a utilizatorului, dar nu e colimat. Personal nu am absolut nimic cu aceste persoane, ma respecta si le respect, nu au zis absolut nimic cand le-am zis direct ca NU stiu sa colimeze, iar dupa unii am si lucrat eu pe urma, asa ca am vazut exact ce stiu sa faca, lucrul este dupa pret. Nu imi fac reclama pt ca nu e cazul, adica nu am nevoie de clienti, dar e bine sa folosim termenii asa cu trebuie aici. Deci repet, daca vrei sa il reglezi pt tine, adica aliniere conditionata, nu e greu, sa il faci tu singur, cu ajutorul nostru, dar daca nu vrei sa te bagi deloc...rezolvi cum crezi tu.