-----------------------------------
Cristian Kata
04 Mai 2026 14:02


-----------------------------------
Intre timp am luat iar la puricat pe Prime, si sa vedeti ce am gasit. Am zis ca se vad reflexii aiurea care strica toata imaginea, si cand il misti la ochi imediat vezi ca ceva nu e in regula, dar cat timp nu ai dovezi clare ai sanse mici sa fii crezut cu exceptia celor care l-au testat. Deci imaginea e stricata de o lumina parazita care intra pe langa suportul pe care este prins blocul de prisme si apoi lumina respectiva lumineaza cele doua fete "laterale" de la prisma Pechan, deci adio imagine. Se poate ca de aici sa provina si problema care se manifesta ca astigmatism pt ca este foarte accentuata comparativ cu alte binocluri chiar mult mai ieftine. Va pun poze cu ocularele ca sa vedeti (unde e incercuit) cum apare lumina parazita in ocular, iar in zona respectiva care este inafara pupulei de iesire, daca trec un corp prin fata obiectivelor il vad in ocular in acea zona. Doua poze sunt la oculare si doua sunt prin obiective la degajarile respective, degajari pe care nu le-am vazut la alte binocluri (verificati voi) si nu le vad nici rostul mai ales ca au dimensiuni mari. In poza nu pot sa va arat dar prin acele spatii pot sa vad muchia si cele doua fete de la prisma Pechan (putin din ele), ori asa ceva nu e in regula. Cele doua degajari sunt exact pe aceeasi directie pe care se vede si in ocular lumina parazita.