-----------------------------------
metalgibson
26 Mar 2026 22:28


-----------------------------------
Salut Mircea!
N-am uitat de acest forum,m-ai mult am postat pe FB unde il am in prieteni pe Octavian (Erwin) am discutat cu el acolo cerind sfaturi pe parcursul acestor ani.  Multe am obtinut in ultimii ani ,si multe am ATM-it,va veni timpul si voi posta  :D  Am avut si alte chestii ,de la reduceri de personal la fostul serviciu (2022),la incercari de soarta prin alte servicii pina la limpezirea apelor cu un nou serviciu . Chestii de sanatate (interventii chirurgicale) ...dedicarea timpului si altor hobby(confectionare de ghitari electrice,electronica) munca prin gradina la sat....cu toate trebuie sa mai impart timpul .Si cu amantele  :D 

 Ideea de procurarea oglinzilor parabolice mi-a venit acum dupa anul nou ,dar au contribuit trei factori : 1 Ca imaginile prin camere astro erau spalacite ,chiar daca am confectionat un focuser electronic controlat cu ajutorul PC-ului. Si Erwin la poze imi atentiona ca nu am focusat bine,nu intelegeam de ce ,pina cind nu am testat cu ronchy oglinda "parabolica" de la Celestron astromaster 130 care de fapt s-a dovedit a fi sferica (iata de ce imaginile se obtineau defocusate ,nu clare).Minciunosii de la Celestron. 2 Iar fiindca guvernarea noastra ducind grija de cetateni ne aduce de la 1 Iunie un mare cadou -impozitarea a tuturor cumparaturilor de pe online de  dupa hotare cu 20% si plus o taxa de drum interna (cit nu ar costa ,macar si 1$ ) chiar daca legea spune ca tot ce costa mai putin de 150euro nu se impoziteaza.  Si am decis sa-mi cumpar la maximum tot ce dovedesc pentru astronomie ,Oglinzi,focuser,Mirror holder. ozulare, Adaptoare...La voi in Romania am auzit ca la fel de la 1 iunie vor fi impozitate ?
3 prietenul nu mai locuieste in Germania ca sa pot procura telescoape de fabrica,de brand.

Mihaig si mmarin . multumesc pentru pareri . Poate ca nu sunt evidentiate liniile ronchy bine si da un rezultat mai putin perfect, dar printerele laser nu tiparesc perfect pe pelicule ,mai ales cu cit densitatea e mai mare a liniilor pe milimetru cu atit cerneal murdareste si nu se lipeste ideal. atasez poze. Nu am de unde sa i-au o sticla de fabrica ronchy,iar cele pe ebay sunt scumpe.Poate oglinda este cu mult mai buna dar daca nu am Ronchy profesional.