-----------------------------------
sorin georgescu
03 Mar 2026 23:59


-----------------------------------
asta e linkul, se pare ca e chiar magazinul lor:  https://www.amazon.de/-/en/dp/B0CNSQP5SC?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

Intre timp am fost la balarii (loc larg, deschis, multe de vazut departe) azi la crepuscul. Adica sa il mai testez, sa fie un soi de apel ca in justitie.

Concluzia..... este o porcarie, o mizerie sinistra! In mod evident e decolimat si nu face clarul foarte sharp. Trebuie sa butonez la orice miscare. Pasarile albe pe lac in crepuscul se vad albastre prin asta. E un binoclu bun pt pasari deoarece si pe cele alb-negru le vezi in culori.

Aberatiile cromatice sunt ravasitoare, reclame luminoase in crepuscul spre noapte aveau margini verzi, stalpii de iluminat aia cu lumina portocalie in departare aveau o umbra mov (babana), stele nu am avut insa luminite rosii pe cosurile de la termocentrala si turlele de la catedrala la 5 km am avut. Se vad inprastiate ca un rahat calcat de caruta. Interesant e ca functie de focalizare luminitele se cracaneaza pe axa sud-est intr-o directie si pe axa sud-vest in cealalta. Nu e capabil sa redea luminitele clar, corect, doar imprastiate. O fi si binoclul asta calcat de caruta ?!

La modul general nu e foarte sharp, acel clar pe care il face imi da ameteli. Din punct de vedere al claritatii pe toata imaginea, pana la vreo 80...90% e cam la fel insa are un fenomen ciudat, cand ma uitam in lumina cerului dupa apus (crepuscul) de jur imprejur pe margine e un cerc luminos, adica in ultimii cam 10% din imagine e...mai luminos. Pe margine e o dunga si mai luminoasa subtire. Apare numai in anumite conditii cum ar privitul cerului dupa apus in crepuscul.

In seara asta pe la 18:30 a rasarit Luna la orizont spre est, mare, imensa, rosie-caramizie, superba! M-am uitat si la Luna asta minunata. Era in zona de jos unde e cel mai palita dar si cea mai rosie, superba. Culmea ca CA-urile nu ma deranjau in cazul asta dar nu e capabil de detalii. Stiu cum se vede si cu celalalte din colectie. Asta parca nu are asa multe detalii.

Deci este o petarda sinistra. RETUR !