-----------------------------------
Doru Dragan
26 Mai 2008 12:25


-----------------------------------
Eu am insirat toate povestile astea ca sa te conving ca nu-i vorba de oricine care-si da cu parerea ci despre cineva cu experienta. Nu e vorba aici de schimbarea metodei ci doar de a asculta niste sfaturi pentru ca sa nu dati cu capul de ceea ce altii au patit.
Asa cum zicea si Tavi, o scula de ghips cu placute de faianta poate sa produca multe dureri de cap dintre care cea mai grava e obtinerea unei zgarieturi in fazele finale de slefuire fina. Zgarietura se poate intampla din cauza ca din faianta (sau ghips) se desprinde un zgrunture mai mare. Zgarieturile se pot obtine si cand nu ai grija cu curatenia la locul de munca :( In cazul asta trebuie reluata slefuirea de la un abraziv mai mare. Asta in cazul unei oglinzi care si asa e cam subtire e o mica catastrofa. Fabricarea unei scule (calote sferice) metalice pe un strung sau CNC reprezinta o problema dar odata rezolvata se castiga in siguranta. Nu cred ca in tot Targu Muresu ala nu gasiti voi un strung si un strungar dispus sa piarda ceva timp cu treaba asta.