-----------------------------------
zoth
11 Dec 2025 12:58


-----------------------------------
Ieri am trisat, l-am observat pe Saturn pe timp de zi dar mai spre seara  :)  ... Am fost obligat sa trisez pentru ca prima parte a zilei cerul a fost acoperit, ceata, zi mohorata... Inainte de apus cerul a inceput sa se limpezeasca si pe la 16.30 cand Saturn era in fereastra mea de vizibilitate am iesit cu binoclul Fuji si l-am admirat. Am continuat observarea lui Saturn si dupa apus dar de data asta cu RFT-ul de 4 toli. Nu a fost chip sa urc la mai mult de 55x din cauza umiditatii mari din atmosfera. Singurul satelit vizibil a fost Titan.
Nu am facut mare branza de observatii aseara dar a fost o bucurie ca dupa o perioada de multe zile si nopti inorate a fost si aici, aproape senin...
Bonus, cam de cand a inceput razboiul avem o problema suplimentara, traficul aerian. Pentru a ocoli zona de conflict multe trasee sunt directionate prin zona noastra. Pentru a va face o idee de conditiile de observatii ale bucurestenilor pun mai jos o imagine luata chiar aseara in jurul orei 17 din buricul targului ..