-----------------------------------
Mircea Pteancu
28 Noi 2025 01:27


-----------------------------------
Am luat informatiile din FNGC si am inceput sa le compar cu jurnalul meu de observatii.
Noa, ce sa vezi, doar mi-am facut de lucru ... Dintre cele 22 de obiecte FNGC de toamna, baiatu' nu a vazut 6 / six/ hat/ sechs ...  :shock:  :shock:  :shock: 
Cand ma gandesc ca dormeam linistit ca tot astronomu de dormitor cu care e plin forumul, crezand ca poate mi-o fi scapat doar una- doua obiecte, ceva pe acolo.
Imi imaginez ce scor dezastruos ma asteapta dupa verificarea listei de primavara care contine 51 de obiecte. Dintre care trei sunt de fapt perechi de obiecte. 
Citind despre FNGC, nu am retinut in detaliu dar am vazut fluturat numele de Copeland, tot in legatura cu lista asta. Asta-i nasol pentru sperantele mele de lista spectaculoasa si usoara. Daca e implicat si Copeland, va fi meci (iar) de categoria grea. Si fara prea multe reguli. :( 

Iata lista celor sase obiecte jamais vue  de Mirciulica pe cerul FNGC de toamna:

IC 289 - Cas

NGC 891- And

NGC 936 - Cet

NGC 1023 - Per

NGC 1232 - Eri

NGC 1491 - Per

E drept ca si vremea asta nu-i deloc  cooperanta dar macar ofera un alibi foarte bun.

Cel putin am dat peste niste inregistrari foarte tari din vremea lui Ministry of Sound. 

https://www.youtube.com/watch?v=iwBAoFJ7aSA

Sforaiala placuta, Mircea