-----------------------------------
David Marica
01 Noi 2025 15:53


-----------------------------------
Va felicit dle. Mircea pentru acest bogat raport de observatii. Il felicit si pe Andrei Pop pentru medalia de bronz. Ii urez mult succes in continuare la invatatura si olimpiade! Apreciez mult si faptul ca acest astroclub Galaxis Arad este cel mai activ din Romania! :D 

Eu din pacate nu am mai avut timp mult liber de observatii, dar in data de 22 octombrie, intre 19:30-20:00 odv, am iesit sa observ cometa C/2025 A6 Lemmon ("Lămăi&#539;a"). Este a 5-a cometa pe care o vad! In binoclul Lacerta Explorer 10x50 s-a vazut usor si frumos nucleul cu coada lunguiata langa steaua Epsilon Bootis A. Din pacate nu a fost la fel de mare ca cea de anul trecut, dar mi-a iesit dragut si cateva poze. Am scos rapid si dobsonul in frig, unde prin ocularul lacerta uff de 25mm, nucleul s-a vazut superb, ca un punct / aspect stelar si coama frumoasa. In poza mi-a iesit putin verzui. In rest, am mai facut in aceste seri de toamna observatii rapide cu binoclul, la obiectele cunoscute. Pleiadele mi-au placut cel mai mult si craterele Lunii.

Diseara as iesi sa vad tauridele si Luna cu craterele ei dupa mult timp prin dobsonian. 
In link-ul acesta sunt cateva imagini cu ce am mai vazut/filmat: https://drive.google.com/drive/folders/1cl9XPBcVLky5guvQQTDda1CfIbkhd4tM?usp=sharing

Cer senin,
David