-----------------------------------
valy
23 Oct 2025 13:52


-----------------------------------
Am tot explicat procesul de corectie al telefoanelor chiar in topicul asta. Chestiuni tehnice ti-am mau prezentat cu exemple acoloStiu, sunt de acord cu ele, mai putin la partea cu corectiile geometrice si optice. In rest, culoare, sharp, contrast, da, desi si aici e discutabil. Si nu toate telefoanele au AI.

Eu pot sa judec dupa experienta mea:
- daca la oculat vad stalp indoit lafel de indoit se vede si pe poza
- daca la ocular vad un camp vizual X, la fel se vede si pe poza
- daca un binoclu are CA sigur se vede lucrul asta si pe poza, daca nu are nu se vede, am testat 10x25-ul meu (care are) si un nikon similar (care n-avea), vizual e aceeasi concluzie ca si pe poze
- n-am vazut ca telefonul sa indrepte sau sa indoaie, sa imi arate un alt camp sau un alt clar fata de ce vad
La fel si cand pozam prin luneta, cu oculare, campul, deformarile optice, chiar si CA este similar, nu am tras concluzii diferite cu una sau alta din metode. Desigur asta e valabil la experimentarea mea, cu telefonul meu, cu tehnica mea de fotografiere sau de observare, pe subiectele mele. Nu am AI, nu pozez cu camera ultrawide, nu am vazut sa deformeze realitatea fie ea directa sau prin instrumente optice. Asta e experienta mea, fireste.