-----------------------------------
Mircea Pteancu
05 Oct 2025 00:15


-----------------------------------
N-avem ce discuta. De peste o suta de ani amatorii romani tot promit, discuta si apoi iasa fasul.
E vremea de a actiona. Ideea este nu buna ci excelenta. Sunt absolut sigur ca membrii Astroclubului Galaxis vor participa cu entuziasm. Noua ne plac observatiile astronomice si ne place si popularizarea.

Am citit invitatia in aceasta seara cand am intrat pe net pentru ultima ochiada spre prognoza, deloc incurajatoare, pentru Intl. Observe The Moon Night din aceasta seara. Totusi, in ciuda cerului cu adevarat noros si paclos, Luna si Saturn s-au vazut binisor. Am avut public participant si deja i-am anuntat sa fie pe faza pentru saptamana cometara 20- 27 Octombrie. La auzul invitatiei, oamenii au raspuns foarte bine. Inspirati de observarea telescopica a reliefului selenar si a inelului lui Saturn, am auzit doar reactii de genul '' Uau, ce fain'' si ''Abia astept''.

O precizare: nu sunt impotriva discutiilor daca acestea vor avea ca subiect aspectele concrete ale observatiilor publice gen ''cine, unde si cand''. Initiativa ''Astromania'' de a consolida miscarea de astronomi amatori din Romania este  mai mult decat binevenita si are sprijinul si participarea mea.

Mircea