-----------------------------------
Dbird
01 Oct 2025 15:12


-----------------------------------
Da, e normal sa avem păreri diferite. Dar trebuie în&#539;eles că eu am dorit mereu , &#537;i am "militat" pentru asta , sa popularizez acest echipament foarte slab cunoscut &#537;i folosit in &#539;ara noastră. A&#537;a cum am men&#539;ionat mereu scrisul meu se adresează cu predilec&#539;ie începătorilor in acest domeniu....ar trebui sa nu mă repet ... Voi care sunte&#539;i deja mu&#537;ca&#539;i de acest microb e normal sa vă dori&#539;i un Rolls Royce ....dar un începător trebuie sa afle mai întâi daca acest domeniu va fi cu adevărat o pasiune...&#537;i asta duce la o investi&#539;ie minimă dar totu&#537;i cat mai calitativă. Personal chiar am ajuns sa fiu nemul&#539;umit că lor (începătorilor) le recomand deja binocluri cam scumpe că acest Svbony 205. Dar am fost tentat...de fiecare dată când am găsit un binoclu cu calită&#539;i deosebite, sa măresc limita pre&#539;ului. La fel de bun arfi &#537;i un Svbony 202 ED, etc .Dar mereu m-a tentat un pas înainte al calită&#539;ii. Cine e la început de drum &#537;i se molipse&#537;te,nu mai are nevoie de sfaturile mele sau ale voastre , va pleca singur mai departe cumpărand binocluri Rolls Royce...sau cum este cel mai grav...va cumpăra foarte multe binocluri bune, nereu&#537;ind să se mai despartă de ele....probabil toată via&#539;a.
A&#537;a ca eu nu pot da sfaturi scumpe, dar caut unele optimale pe cât posibil. De ce să speriem lumea de binoclurile chineze&#537;ti? Sunt &#537;i ele în review-uri &#537;i cele bune &#537;i cele rele. &#536;i sigur vor &#539;ine până când utilizatorii fie îl vor arunca la cos, fie vor pleca după unRolls. &#536;i atunci eu câ&#537;tig...căci am mai format un pasionat...&#537;i poate chiar un astronom inveterat care va continua aventura cu lunete, telescoape mari puternice care poate la rândul lor vor îngropa chiar &#537;i Rolls Royce-ul.
Cer senin tuturor!