-----------------------------------
CristiB
21 Iun 2025 20:49


-----------------------------------
Domnu' Kata , chiar dumneata ai dat explicatia pe undeva pe acest forum! &#128578;
Deci....binoclurile astea daca le-ai folosit o vreme...iti fac Hobby- ul praf! 
Devii nemultumit,  irascibil,  nesatisfacut cand incerci sa intri in contact cu alte binocluri de la alti producatori. Nu iti mai convine nimic cand te uiti prin celelalte,  nu-ti mai place nici luminozitatea,  nici cum focuseaza,  nici cum se aseaza in mana,  de densitatea imaginii nici nu mai zic.  
Intr-un cuvant sunt killerul pasiunii binoculare. Te fac dependent doar de propriile progenituri,  indiferent ca se numesc,  NL, EL, SLC, etc....
Un caz asemanator real am trait atunci cand o familie ce isi ferise copilul pana pe la 1,5 ani sa-i dea dulciuri , intr-o zi s-a hotarat sa-i dea o bucatica de fagure cu miere. Si ce sa vezi? Ala mic nu a mai vrut sa manance o perioada nimic din ce i se dadea.  Repeta intr-una plangand ca vrea, ,vava bun"! 
Cam asa e si cu binoclurile Swarovski,  odata infectat cam gata... Am incercat sa-mi mai adaug un binoclu in patrimoniu dar nici o sansa,  mereu fac comparatia cu ce se vede prin Swarovski,  si cam asta e tot,  se raceste repede dorinta de achizitie.  Din acest punct de vedere as putea sa spun ca aceste binocluri sunt financiar-prietenoase,  nu mai vezi nici un rost sa cheltui banii pe altceva. &#128512;
Ieri cautand informatii despre un anumit binoclu am dat si peste postarea unui pasionat din Germania:

,,În ceea ce prive&#537;te raportul calitate-pre&#539;, binoclul Meopta a fost întotdeauna excelent - nimic mai mult, nimic mai pu&#539;in. Se bucură de multă vreme de o bună reputa&#539;ie, în special în rândul vânătorilor con&#537;tien&#539;i de pre&#539;. Dar Meopta nu poate face magie. 
Cu alte cuvinte, oricine se obi&#537;nuie&#537;te cu binoclurile Swarovski de astăzi va avea dificultă&#539;i cu aproape orice altceva."