-----------------------------------
Bivanus
27 Mai 2025 19:08


-----------------------------------
In continuarea discutiei cu alimentarea din postul de mai sus, cautand o solutie la acea mica dar extrem de enervanta incurcatura cu mufele de diferite dimensiuni , am gasit 3 solutii si jumatate:

1. Aia aproape profi - cablul AL0014 de la Pierro Astro care are exact mufele tata necesare 5.5x2.1mm si 5.5x2.5mm alimentate de la o mufa mama de 5.5x2.1mm la care se poate pune cablu extensie de ce lungime e nevoie. Spun "aproape" pentru ca in dulcele stil frantuzesc mufele NU SUNT IN UNGHI ! Asa ca tot nu scapi de cautat coturi . Ma purqoi mai vere !!!

2. Aia romaneasca - de pe Conectica.ro luat cablu 1.2m cu mufa tata 5.5x2.1 si inca una la fel cu mufa tata 5.5x2.5mm si o mufa tip bricheta auto. Folosind echipamente de lipire specifice aka letcon a iesit o matzocareala belea care functioneaza fara gres DAR cablurile celea e facute in mama China si au cam 98.5% plastic si restul cupru , asa ca increderea mea de a le folosi long term nesupravegeate e cam tot 1.5% deci nu. Foarte ok in schimb pt teste rapide si daca cumva calci pe ele si le rupi (se rup repede , ia ghiciti cum de stiu ...) se si repara rapid.

3. Aia de pe Amazon - prima varianta aici ar fi sa luati niste coturi cu trecere de la 5.5x2.5mm la 5.5x2.1mm si gataaaaa....aaaar fi daca nu ar fi facute tot in Mama China si trebuie sa iei cam 100 de bucati sa gasesti vreo doua trei care chiar fac trecerea.Macar sunt cinstiti si te avertizeaza ca "item often returned" si cand citesti de ce iti trece cumparatul. Daca careva gaseste undeva unele bune sa ia mai multe ca vreau si eu.
  
3.5 Tot pe Amazon - Avand o baterie Talentcell care a venit cu un superb cablu cu mufe in unghi 5.5x2.1mm la 5.5x2.5mm si colorate diferit sa nu le incurci , am cautat de curiozitate daca au si vabluri separate. MIRACOL , CHIAR AU ! Evident ca sa fie treaba oabla au un kit de trei cabluri diferite dar asta e , am luat ca e bun : https://www.amazon.com/TalentCell-Adapter-5-5x2-1mm-5-5x2-5mm-Splitter/dp/B0BTBQJBSF

Acum ma gandesc daca sa tai unul din cele doua cabluri talentate si un cablu de la Pegasusastro si sa le lipesc ca sa am un cablu continuu fara mufe intermediare , sau sa folosesc o trecere mama/mama pe 5.5x2.1mm si sa le inadesc fara sa le tai.

Tot de pe Amazon am impuscat si o pereche de cabluri scurte USB 2.0 tata tip A la tata tip B ca sa fac trecerea de la mufa de control tip B de pe montura la mufa tip A de pe clema via hub USB intern si sa pot comanda montura de la ASIAIR montat pe telescop si conectat la clema. Suna mai complicat ca explicatie decat a fost ca executie  :D