-----------------------------------
Noircatus
28 Apr 2008 20:27


-----------------------------------
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri...de lentile Barlow si simulatorul acela chiar ma voi interesa...
Imaginea de care intrebam e aceasta de mai jos...cred ca am atasat-o cum trebe....
Nebuloasa Cap de cal ce apare pe prima pagina la rubrica "imaginea lunii" in dreapta ecranului...
Ma indoiesc ca e facuta cu un telescop ce poate fi cumparat..si de-aia intreb.... ca daca este facuta cu un telescop accesibil ce poate fi cumparat..cred ca o sa fac tot posibilul in viata aceasta sa-l achizitionez...
       Imaginile facute de Tavi Stanescu sunt foarte frumoase....insa de Paste ...cand am vazut Saturn..mi-am dat seama de ceva.... o poza nu poate produce sub nici o forma sentimentul pe care il ai atunci cand vezi cu ochiul tau in mod direct si liber...
    De Paste cu telescopul meu am vazut pentru prima oara o planeta in mod direct....saturn.... un saturn destul de mic...si nici nu erau multe detalii.... Insa marturisesc ca globul acela stralucitor si bine conturat impreuna cu inele acelea stralucitoare era printre cele mai frumoase lucruri pe care le-am vazut eu odata... pur si simplu mi-a luat mintile...as fi dat orice sa-l vad mai mare si mai detaliat....nu ma mai saturam sa ma uit la el...parca era ceva ireal...simteam de parca ne-a iluminat divinitatea... si toti care erau langa mine traiau acelasi sentiment....  chestia aia mica ce o vedeam in telescop cu ochiul meu in mod direct s-a parut de mii de ori mai frumos decat toate pozele detaliate pe care le-am vazut cu saturn vreodata...
          Astazi cand am deschis site-ul si am vazut nebuloasa am stat si m-am gandit: daca pozele cu Saturn nu m-au impresionat si m-a dat gata sa-l vad pe viu doar putin.... ce sentiment pot avea cand vad o nebuloasa ca aceasta cap de cal in mod direct??? Pentru ca doar poza Nebuloasei Cap de Cal imi place la nebunie... dar mai in realitate?
In fine....
Astept raspunsul la ultima intrebare