-----------------------------------
dragos.n
11 Feb 2025 20:21

Soarele cu raza verde
-----------------------------------
Acum 2 zile, duminica, am fost la plimbare pe langa lacul Morii din Bucuresti. Si pentru ca aveam de gand sa fotografiez asfintitul soarelui, m-am echipat mai bine. Adica am luat aparatul Canon 90 D, cu cel mai bun obiectv pe care il am, Sigma 100-400mm. De obicei fac fotografii in rafala lenta, si scurta, dar in cazul obiectelor mai deosebite fac rafale lungi, de 7-15 cadre. Si o astfel de rafala a fost cu surprize. In cateva cadre a aparut raza verde in partea superioara a Soarelui. A aparut pe un cadru la ora 18.29.41, si se vede mai bine pe urmatoarele doua cadre, si putin de tot pe inca doua. Apoi, la ora 18.35.08 am facut ultima fotografie la Soare in acea seara. Dar mi-a luat doua zile sa ma apuc sa le descarc pe laptop, si sa studiez cu atentie toate imaginile cu pasari, avioane, Venus, Luna + Marte, pe care le-am facut in acea seara.

Am sa atasez cele trei cadre cu Soarele, reduse pentru a ramane doar centrul cadrului, plus ultima de la asfintit. Toate au fost facute cu aparatul in mana, ca nu am luat un trepied sau o montura cu mine. Iesisem doar la o plimbare.