-----------------------------------
CristiB
23 Ian 2025 09:48


-----------------------------------
 ... &#537;i de aceea a&#537; fi curios să aflu ce te-a determinat să cumperi modelul ăsta....
Multumesc pentru urare! Am explicat de la bun inceput care a fost motivul pentru aceasta achizitie. E un deschizator de drum pentru cel pe care de fapt am pus ochii.


....Sa stapanesti sanatos noua jucarie! Arata bine!
Eu te-am inteles instant cand ai scris "Dorinta de schimbare probabil".....
Multumesc frumos pentru urari, la fel si tie! &#128522;
Bine ca m-a inteles macar un coleg, e bine si asa.
Sfatul meu ar fi sa astepti sa apara pe stoc seria ED Ultra si dintre modelele acestei serii sa alegi ceva. Cel din link-ul pe care l-ai pus, si pe care l-am luat si eu, nu e rau dar degradarea imaginii spre margine o gasesc ca fiind punctul slab al acestui binoclu. Pe centru e totul minunat dar cum am mai scris deja, ultimii 20-30% nu mai sunt din pacate asa de calitativi. Personal cred ca e un procent cam mare.


...ce diferente, pe partea de optica, ai vazut intre SLC 8x si acest Oberwerk 8x ? ...
In mare parte am spus deja care ar fi diferentele, chiar faca pe topicuri diferite.
Iar ca sa faci o comparatie intre cele doua binocluri ar fi un lucru inegal de la bun inceput. 
In afara de cei,  mai mult sau mai putin,  8x,  totul e diferit, obiectiv de 56 versus 42mm,  pupila de iesire de 7 mm versus 5,2 de unde rezulta si o alta luminozitate pentru fiecare in parte, calitate optica Swarovski versus calitate optica chinezeasca. 
Ce ar mai fi de spus, Swarovski SLC 8x56 WB are imaginea cristal pana la margine, Oberwerk 8x42 ED Sport se straduieste sa aiba o imagine buna pe centru, iar apoi pana la margine caracterizarea poate fi facuta dupa gustul personal al fiecaruia. 
Si probabil performantele optice mai sunt date si de cat s-a investit in acel binoclu si cu ce pret ajunge la pasionati.