-----------------------------------
sorin georgescu
22 Ian 2025 21:11


-----------------------------------
Salve CristiB si la multi ani pe noul an! Sa stapanesti sanatos noua jucarie! Arata bine!
Eu te-am inteles instant cand ai scris "Dorinta de schimbare probabil", ti-am zis, am banuiala ca suntem asemanatori.....

Cu italianul de la Oberwerk.eu am corespondat, culmea, prin anul 2021 cand cautam scaieti verzi pe pereti, adica in mintea mea de habarnist era cat pe ce sa cumpar un monstru (cu multi X) cu care nici nu aveam ce face (si in mintea mea de Gaga pe vremea aia credeam ca pot tine in mana binlocluri de 25X). Mi-a raspuns foarte greu, dupa vreo luna m-am trezit ca-mi raspunde la email. Am comunicat direct in italiana, ca intamplator cunosc limba asta. Mi s-a parut ca-l doare la basca sa castiige clienti, acum din ce ai scris imi dau seama de explicatie.

Marfa este evident chinezeasca ca si la APM. Dar din ce stiu eu piata americana are cele mai bune chinezarii si tot atunci m-am documentat cu tot ce am gasit despre Oberwerk pe netul american si am mai gasit si pe netul italian unde erau laudate si apreciate. Adica in general am gasit putine informatii din zona europeana (mai toate, cateva din Italia).

Inteleg ca cel cumparat este asta:
https://www.oberwerk.eu/shop/sport-ed/101-oberwerk-8x42-sport-ed.html

Nu e deloc ieftin, vad pe site sunt mai multe modele 8x42 si mai ieftine chiar si unele mari care costa mai putin. Deci modelul asta raportat la pretul altor modele Oberwerk nu e ieftin. Pusesem atunci ochii pe brandul asta deoarece mi s-a parut bun la pret/calitate (laudata pe net.... in masura a cat putem crede despre laudele pe net).

Poate imi cumpar si eu ceva de la italian. Asta mic al tau nu mi se pare o idee rea, mai ales ca e micut. Te inteleg perfect de ce nu lasi in masina bijuteriile alea de la Swaro si l-ai luat pe asta sa stea in masina. As proceda la fel. Am observat aceeasi problema, e ca si la foto unde se pune intrebarea - "Care este cel mai bun aparat foto?" -- raspuns -- "Ala pe care il ai la tine!" -- Un mare adevar! Sunt momente cand poti poza sau observa cu binoclu ceva interesant si nu ai nimic la tine deoarece alea jmechere, bune si nebune, mai ales scumpe (si cam mari) nu le cari peste tot si pe toti coclaurii, nu le lasi sa fiarba in torpedou sau sa ti le fure cocalarii daca sparg masina. La carat tot  timpul se preteaza chestii din astea mai mici si mai ieftine sa nu plangi dupa ele...... Chiar ieri mi-a venit din China o noua luneta 75x (principiul Maksutov/cassegrain) pentru ca este incredibil de micuta, nu are calitate ca aia mai mare insa costa chiar putin si nu as plange dupa ea daca pateste ceva. Deci mica, usoara, ieftina.