-----------------------------------
Catalin Fus
24 Apr 2008 00:15

...
-----------------------------------
hai ma Zircon....sint dezamagit!!!

eu am un set de optica cu 6000mm focala, chiar nu pot mari de 1000-2000x ?? si eu il luasem tocmai ptr focala asta mare  :(

Eu cred ca ar fi cinstit fata de oamenii care intreaba ceva, sa li se raspunda la obiect si fara prea multe detalii. 
Nu de multe ori, am avut surpriza sa constat ca e cam greu pentru ei cu intelegerea termenilor de baza gen diametrul oglinzii principale, focala, raport focal etc.. iar aici voi ii tratati ca pe egali si intrati in detalii care ii baga mai rau in ceatza.
E pacat! 

Asta e motivul si ptr care incerc sa dau sfaturi pe privat celor interesati ptr ca aici devine totul o ciorba din care oamenii nu pot iesi decit mai confuzi decit au intrat. Intelegi Valy?
Iar cine vrea sa invete cu adevarat, pune mina sa citeasca, isi cauta oameni pasionati ca el si se uita prin instrumentele lor, dupa care arunca banii pe un instrument care sa ii foloseasca, conform a ceea ce doreste, si pe care SA IL INTELEAGA CUM FUNCTIONEAZA ( lucruri noi pe aici pe la noi prin batatura!!! ). La noi lumea arunca banii pe o chinezarie ( DE CALITATE CA LA SKYWATCHER :)))))) ) si apoi vrea rezultate foto eventual fara a avea cunostinte minime  , cu o luneta de 70/700!!!
Se pot avea, e adevarat, la Luna...si alea cam dupa multa munca de post procesare :-).

I-am facut topicul omului praf iarasi si imi cer scuze lui Mihai!

Sper macar ca m-am revansat clarificindu-i in particular unele nelamuriri!

Cu respect,
Catalin

P.S. imi cer scuze anticipat ptr faptul ca sint asa direct si sper sa nu deranjeze!

Zircon, da-mi un semn in particular, vreau sa deschid un topic F INTERESANT ptr toti de pe aici si as avea nevoie de un mic sfat.