-----------------------------------
zoth
22 Noi 2024 09:48


-----------------------------------
Am avut SW90/900 cu multi ani in urma insa nu am ramas cu o impresie buna despre aceasta luneta. Mecanica este slaba, daca imi aduc bine aminte celula obiectivului este din plastic si parasolarul la fel. Bonus, ambele sunt lucioase. Focuserul este metalic dar pe format 1,25 ceea ce nu-ti permite folosirea accesoriilor (diagonala, oculare) pe 2" pentru campuri mai largi. Bonus, ca sa functioneze ok mai trebuie bibilit din suruburile de reglaj. Optica este medie spre mediocra si evident participa la loteria chinezeasca cand vine vorba de corectia obiectivului. La 180x contururile erau deja moi iar imaginea avea tenta evident vinetie de la cromatismul rezidual.
Imi aduc aminte gluma nesarata in care aceste lunete erau vandute in combinatie cu montura EQ2 cu trepied de aluminiu. Daca aveai proasta inspiratie sa lungesti picioarele trepiedului pentru a aduce luneta la o inaltime accesibila pozitiei de observatie, erai fericitul posesor al unui instrument in care imaginea tremura chiar si cand respirai langa el. Nici pe AZ3 nu va sta mai bine pentru ca este un instrument lung. Mai degraba unul mai greu si compact decat unul usor si lung, cu fizica nu e de gluma ...