-----------------------------------
Mircea Pteancu
09 Noi 2024 23:43


-----------------------------------
Bine ai venit Fane89 !
Foarte bine ca ai reluat hobby-ul astronomic deoarece avem cel mai fain hobby din lume.

Incerc niste raspunsuri dar sa stii ca nu sunt avansat ci un vesnic incepator.

1) Cauta pe net discutii ca sa intelegi ce ai de facut si apoi spala cu mana. Voalul se va duce. Dupa ce am aflat despre metoda, eu numai asa spal oglinzi si nu-mi mai ramane niciun voal.
Realuminizare stiu sigur ca face Tavi Stanescu din Timisoara, il gasesti aici pe forum, isi face veacul pe la sectiunile de astrofoto.

2) Abia ce am folosit pentru prima data incalzitor, pe 4 Noiembrie dar numai la cautatoare. La Deep Sky nu cred sa afecteze observatiile vizuale. Unde este nevoie de maximul de rezolutie si se folosesc mariri mari ( planete, stele duble), poate conteaza dar nu am experienta personala, ma abtin.

3) Da, ajuta filtrele dar sa ai grija ca acestea lucreaza in dublu sens. Sa-ti ''pui poalele in cap'', sa nu lasi lumina din jur sa ajunga pe filtru, pe langa ochi, deoarece in loc de filtru vei privi la un soi de oglinda, numai buna pentru admirarea tenului pleoapelor. ( Sa-l lasam pe Gabi Oprea, ala care avea frizer pentru sprancene sa se ocupe cu d-astea ... ).

Mircea