-----------------------------------
Noircatus
20 Apr 2008 17:54

Nevoie de ajutor
-----------------------------------
Buna
Am citit pe forum multe chestii interesante...m-am ocupat putin si de studierea unui manual de astronomie... insa sunt unele lucruri de baza pe care nu le inteleg.... dar sa trecem
Am un telescop pe care l-am folosit o singura data...atat am avut ocazia...iar in acea data nu am vazut prea multe..mai nimic de fapt...
Acum de pasti urmeaza sa am o a doua ocazie si vreau sa o exploatez la maxim..
Din cate am discutat pe forum, cu telescopul pe care il am pot vedea numai planete....dar problema e ca nu stiu unde sa-l indrept... Am citit la alti incepatori in rubrica ca au vazut jupiter, marte, saturn..ori eu nu stiu unde sa-l indrpept si nici nu stiu daca imi spuneti in limbaj astronomic... 
De aceea va rog daca se poate sa-mi explicati babeste... de genul " langa Orion" sau "sub carul mare un pic"..
Chiar imi doresc sa vad si eu o planeta... 
Mi-ar prinde bine si daca ati avea sa imi dati o poza cu harta cerului si linia ce o parcurge o planeta...de exemplu...
M-am uitat pe calendarul lunii aprilie ce apare pe pagina principala...dar...greu...Am primit si un soft odata cu telescopul...nu am avut timp sa-l studiez indeajuns incat sa-mi dau seama cum se mananca.
Va rog din suflet...
A..telescopul meu e Astromaster 130EQ : Diametru 130mm, parabolica; si Distanta focala 650mm. 
va multumesc