-----------------------------------
CristiB
23 Oct 2024 22:17


-----------------------------------
Nu mai deschid alt topic pentru ca face parte din familie.&#128522;
APM 6,5x32 ED CF, este cel mai mic binoclu pe care l-am avut pana acum. Dar e simpatic foc! 
Are aceleasi obiective ED FCD1 de la Hoya ca si  binoclul 8x32 prezentat in acest topic. E dat ca avand un camp de 9,3° si o putere de marire de 6,5x.
In realitate baietii care se pricep au gasit urmatoarele valori:
Diametru obiectiv (măsurat): 32 mm
Mărire (conform specifica&#539;iilor): 6,5 x
Mărire (măsurată): 6,7 x
Pupila de ie&#537;ire (conform specifica&#539;iilor): 4,9 mm
Pupila de ie&#537;ire (măsurată): 4,6 mm
Relief ocular tehnic (măsurat) : 23 mm
IPD (măsurat): 53 &#8211; 72 mm
RFOV (conform specifica&#539;iilor): 9,3 grade = 163 m
RFOV (măsurat): 9,1 grade = 159 m
AFOV (măsurată): 59 de grade

A venit extrem de bine impachetat, parca l-au adus pe palme. Si in interior am gasit o noua metoda de a fixa cutia binoclului. Doua pungi cu ceva moale in interior ce se muleaza perfect pe conturul cutiei 
Dupa cum se vede si in fotografii e clar ca nu l-a mai atins  absolut nimeni pana acum, nu am gasit nici cea mai mica cuta pe ambalajele interioare.
Asta e deasemenea o premiera. Dar doar pentru ca pana acum nu luam direct de la ei. 
Prima proba vizuala a lasat o impresie pozitiva, am putut citi usor  scrisul ce aparea pe ecranul unui televizor aflat intr-un apartament din blocul vecin. Imaginea e  clara ca si cristalul fara exagerare, culorile impresionant de vii. 
Diferentele cele mai mari fata de variante 8x32 e ca acest 6,5 x32 are focalizare centrala&#8230;si o noutate absoluta pentru mine in ceea ce priveste APM, ocularele sunt dotate cu mecanism click-stop cu 4 pozitii iar gumele acestora dupa cum se vede in fotografii sunt din alta clasa, de o alta calitate, aspect si functionalitate. Singurul dezavantaj pe care l-am gasit e ca incape cam greu nasul intre ele. &#128522;
Tot ansamblul ocular in sine e mai mare in dimensiune decat obiectivul, si chiar si numai sticla ocularului are aproape acelasi diametru ca obiectivul.
Are inele albastre si conform dialogului de mai jos e pentru barbati. &#128522;
Doi bebelusi la cresa:
- Tu ce esti, baiat sau fata?
- Baiat.
- Dar de unde stii?
- Daca iese infirmiera îti arat.
Iese infirmiera, la care acesta îsi ridica paturica:
- Uite, am sosetute albastre.