-----------------------------------
Mircea Pteancu
28 Sep 2024 23:33


-----------------------------------
Zilele trecute am primit o informare de presa din partea ''Asociatiei Astronomice Sirius'' din Barlad. 
Nota, semnata de catre dl. profesor Ioan Adam, presedintele asociatiei, este prilejuita de aparitia numarului 50 al revistei ''Pasi spre infinit'', un moment de sarbatoare in istoria de douazeci si cinci de ani a publicatiei.  

Ni se prezinta pe scurt istoricul publicatiei, ni se ofera o privire de ansamblu asupra continutului acesteia, sunt enumerati colaboratorii revistei, este descrisa vizibilitatea publicatiei si publicul -tinta, sunt indicate obiectivele de viitor.

La finalul notei de presa, dl. presedinte Adam spune:

''...Editarea numarului 50 al revistei ''Pasi spre infinit'', constituie un moment de sarbatoare a perseverentei si a dorintei de a oferi o publicatie de tinuta''.

Oare are dreptate, se intreaba autorul acestor randuri ? 
Pentru a raspunde sa incepem prin a spune ca recunosc, ba chiar ma autodenunt ca fiind un ''soarece de biblioteca''. De cinsprezece ani sunt un obisnuit al bibliotecilor precum Biblioteque National de Fance , indeosebi ''Gallica''. La fel si pentru ''archive.org'', ba acolo sunt si membru cu drept de upload. Sa nu uit de ''e.rara'' , o alta biblioteca preferata si nu-i de mirare daca bantui si prin Lynda Hall Library.
Sa fii ''soarece de biblioteca'' sau un ''tocilar'', azi, in epoca telefonului nu-i chiar o lauda. Dar am amintit acestea doar pentru a sublinia de unde am o buna imagine despre publicistica astronomica.
De aceea am tot curajul sa spun ca afirmatia d-lui profesor Adam este foarte corecta iar publicatia pe care o pastoreste impreuna cu colaboratorii este cu adevarat ''o publicatie de tinuta''.

Uram d-lui profesor Adam, si tuturor colaboratorilor sai, mult si rodnic spor in cultivarea frumoasei reviste astronomice ''Pasi spre infinit'' careia-i uram sa ajunga sa sarbatoreasca aparitia numarului 100 !

Mircea