-----------------------------------
Bivanus
07 Sep 2024 23:38


-----------------------------------
Doar ce am intrat dupa o sesiune de Saturn. Mic dar bine demarcat , mi-ar fi placut sa nu aiba inelele asa perpendiculare  :roll: Am facut un test 'psihologic' in loc sa folosesc ocularele de 82° am folosit 24mm/68° pentru cautare si 18.2mm/62° + barlow 2x si 3x si , ca sa fie treaba treaba, am scos si cele doua plossl de 15mm si 6mm la cred ca 50°  Intradevar , creierul se adapteaza in fnctie de ce-i da ochiul , 62° par wide pe langa 50°  :D 
Pe la 11 fara un pic  s-a facut cerul perfect si am zis hai sa arunc un ochi prin 3.5mm/110° Woooow !!! Space , the final frontier !!! S-a vazut superb, senzatie de 'cadere in cer' si doi sateliti vizibili , Titan - relativ departat de planeta si luminos , si unul foarte aproape si slab vizibil aproape in linie cu inelele. Din diagrama de pe Sky& Telescope pentru seara aceasta ar fi Enceladus. Interesant este ca nu am vazut nici o alta luna, ma asteptam sa mai vad macar una dar nu le-am detectat.
Foarte multumit de noul ocular DeLite 18.2 , i-am gasit pozitia buna pentru mine , un pic peste primul semn, lentila este ferita bine de lumina de pe laterale - se "etanseaza" cu orbita ochiului -  si cerul se face negru cu un castig sesizabil la contrast.