-----------------------------------
HoO_Germany
08 Apr 2008 23:06


-----------------------------------
Salut Robert,
si multumesc pentru sfaturile date am sa vad cam ce se poate utiliza pentru cazul meu. Pentru fixare m-am gandit la o sina dubla pentru a micsora parghia (druckarm auf montierung) asa ca, personal cred pot sa merg pana la o greutate de circa 6 Kg. Daca crezi ca ai in sortiment ceva care m-ar ajuta trimite-mi te rog un mesaj privat.
Numai bine
Emil

Salut Emil

O sina dubla poate rezolva cumva "problemele" tale, dar este o solutie reltiv de scumpa (sau daca o poti construi singur).
Eu am asa o sina in sortiment (chiar daca nu o am pusa pe Site). Totusi eu as recomanda, daca ai posibilitate sa faci rost de o placa de Aluminiu cam 10 mm groasa cu o marime de cam 20 x 40 cm.
Pe placa asta poti monta 2 cleme de telescop (Berlebach) si pentru a putea monta sina pe montura mai trebue o sina de montat sub ea.
Asa iti construesti o placa cum iti trebue tie.

Pentru ghidaj eu as recomanda ori un ED 80 sau 90 cu inele de ghidaj. Avantajl este ca optica iti da suficient destul de multe stele la ghidaj si iti da si posibilitate a lucra fotografic cu ele.
Punand un Focalreducer la ele, sustii o focala mai scurta cu un raport mai mare si pus ca objektiv foto, le poti ghida cu Newton-ul dat.