-----------------------------------
Claudiu
08 Apr 2008 11:29


-----------------------------------
Avind in vedere ca procesarea facuta a fost absolut legala (fara retusuri manuale) si optimizarile au fost facilitate de alinierea polara buna, ma intreb daca rezultatele care sunt postate pe forum ar putea conduce la ceva extraordinar.
Imaginile de mai jos indica procesarea si calitatea ingrozitoare a unui frame singular (ales dintre cele mai bune). Cind am comparat famurile mele raw (bmp de fapt sau direct din avi) cu altele de pe forum am fost puternic descurajat. Iata totusi ca se pot face minuni.
Pentru a putea obtine o claritate mai buna- eventual o definire a diviziunilor din inele, a umbrei, etc, ce se poate face ? (recomandari in afara de "get a real telescope")
Ma gindeam daca - o altitudine de 500-600m + cer fara turbulente + webcam de rezolutie mai buna (dar si sensibilitate mai mica) ar conduce la o imagine raw mai buna si implicit la un stack mai frumos ?
La focalizarea terestra am observat ca senzorul nu este perfect perpendicular pe axa optica, ceea ce este de inteles avind in vedere ca e lipit cu banda adeziva. In afara de webcamurile dedicate foto planetare, majoritatea sunt improvizare si deci au o aliniere asa si asa..