-----------------------------------
Bivanus
09 Iul 2024 22:15


-----------------------------------
Subscriu la parerea colegilor care subliniaza importanta opticii de calitate atat in partea din fata cat si in partea din spate a telescopului. De abia m-am intors de la Poiana Brasov unde am avut si TSul mic cu mine - dublet Photoline 80/560 mm APO cu sticla  FPL53 / lanthanum  - cu diagonala Everbrite si oculare TeleVue , Lacerta si ES. Pur si simplu m-am imbatat cu stele, nu stiu cum sa descriu altfel senzatia. Am stat la Alpin , camera avea balcon inspre Postavaru si pe hol un etaj mai jos era un balcon spre partea opusa :D  Am spulberat recordul personal de urcat scari cu trepied&telescop in brate. Sunt convins ca daca ar fi fost un Achro de 6" ar fi strans mai multi fotoni, nu sunt convins insa ca ar fi avut un contrast mai bun si sunt sigur ca daca as fi luat cu mine seria de 'plastice fantastice' ar fi lipsit acel plus de claritate care mi-a dat impresia de 'cadere in cer'
PS: Nu m-am complicat cu partea foto, am ales visual si nu regret nimic nici pe astro nici pe vedere de zi.