-----------------------------------
tudor
14 Iun 2024 11:37


-----------------------------------
Acest binoclu APM 28x110 este nisat pe astronomie, cometele fiind specialitatea lui de baza. Am facut o schita la ocularele lui pe 9 aprile, cam cum am vazut CometA 12p/ Pons Brooks. Luminozitatea aperturii binoculare de 110mm m-a ajutat sa-i disting cometei o coada lunga de aproximativ un grad in FOVul de 2.4 grade. Si asta chiar daca cometa nu se afla in cel mai convenabil loc, adica era cam 10 grade deasupra  orizontului! 
Deasemenea binoclul 28x110 este instrumentul cu care imi place cel mai mult sa ma plimb in multimea de galaxii din constelatiile Leul, Fecioara si Parul Brenicei. Ca un bonus, claritatea pe margini a acestui binoclu este extrem buna, si are un FOV generos care ma lasa sa vad in acelasi camp vizual mai multe galaxii sau obiecte DSO
Mai jos pun un link si pe pagina puteti gasi un raport de observatii si tabele cu obiectele Messier observate prin acest binoclu si prin altele. https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=233700#233700

Binoclul gigant APM 28x110 se simte cel mai bine pe montura paralelogram. De fapt gatul meu se simte cel mai bine pe aceasta montura. Pot sta pe scaun sau in picioare si sa ma uit la Zenith fara probleme. Bratul se poate ridica chiar de la cativa zeci de centimetrii de sol pana la 3m.