-----------------------------------
mmarin
11 Iun 2024 00:20


-----------------------------------
@valy: Binoclul ăla e Pentax de la mama lui, din vremea când brandul era încă de&#539;inut de Asahi. Cel pomenit de tavi84 e modelul nou cu ceva garnituri de cauciuc strecurate în ansamblul mecanic, o armură nouă pe care scrie mare PENTAX &#537;i aceea&#537;i optică. În specifica&#539;ii scrie că e purjat cu azot, ceea ce e un fel de frec&#539;ie la un picior de lemn pentru că binoclul nu are focalizare internă. Binocluri ca astea există numai pentru că oamenii le cumpără fiindcă recunosc brandul, le folosesc de câteva ori &#537;i apoi le uită pe bufetul din bucătărie până sunt acoperite de grăsime arsă de la gătit. Unii mai au &#537;i tupeul să încerce să le vândă ca &#8222;vintage&#8221; după ce le-au distrus.
  Garan&#539;ia extinsă nu e o garan&#539;ie a calită&#539;ii, e o suprataxă. Plăte&#537;ti în avans toate repara&#539;iile pe care scula le-ar necesita în viitor plus o marjă de profit. 
  Despre cum distingem o sculă de calitate de o &#539;eapă nu cred că pot să-&#539;i dau un răspuns clar. În ceea ce mă prive&#537;te mă bazez pe cuno&#537;tin&#539;ele acumulate într-o via&#539;ă &#537;i pe fler. Ca plasă de siguran&#539;ă am regula: dacă nu-mi pot permite să-l pierd, nu-mi pot permite să-l cumpăr.