-----------------------------------
dragos.n
11 Mai 2024 16:15


-----------------------------------
Stiam ca de la Cluj s-a vazut bine, dar pozele lui Davic Marica m-au uimit. Felicitari David, si sincer, chiar imi pare rau ca nu ai facut poze si la valul 2. Si apropo de asta, si de culori. La valul 2, vizual unele perdele, in special cele care pe fotografie mi-au iesit violet, si care s-au vazut mai bine, mi-au parut albicioase. Am crezut ca nu mai vad eu bine, mai ales ca pe foto nu se vede nimic albicios. Nu pot sa imi explic fenomenul. Oricum, avand in vedere ca am tras doar cadre RAW, o sa incerc zilele astea sa vad daca pot sa mai scot ceva detalii prin prelucrare.

Felicitari Iulian 90 pentru imagini si pentru perseverenta.

Mircea, multumesc pentru aprecieri, si felicitaari pentru intrarea in acest club, foarte mic, al auroristilor. 

In legatura cu alertele. Eu am instalat de anul trecut aplicatia de la SpaceWeatherLive, care e gratuita. Eu am setat-o sa ma avertizeze la eruptii clasa X, dar cred ca ea ma avertizeaza de doua ori pentru o eruptie. Azi deja sunt doua eruptii din aceasta clasa., si am primit 4 alerte.

Si ii multumesc lui Dumnezeu, ca Soarele si-a aratat forta in mai multe eruptii pe parcursul a 4 zile, si nu prin una singura, mult mai mare. Asa ceva a fost in 2017, daca nu ma insel, cand un grup mult mai mic, dar cu potential a stat cuminte 14 zile, pana a trecut de orizont, si apoi a produs o eruptie apreciata ca fiind intre X14 si X20.