-----------------------------------
dragos.n
11 Mai 2024 08:03


-----------------------------------
Valul 2.

Dupa jumatate de ora de pozat, aurora slabise mult de tot, iar mie se se facuse frig si foame. Asa ca am plecat. Tocmai terminasem de mancat cand un prieten de pe forum m-a anuntat ca a aparut al doilea val, mai puternic. Am ajuns pe camp dupa 20 de minute, la ora 01.40. Vizual puteam sa detectez usor aparitia unei perdele, iar culorile pareau putin schimbate. Lucru confirmat de imagini. Aparuse si culoarea verde, iar rosul avea nuante spre violet, si chiar indigo. Iar perdelele erau foarte dinamice, cu aparitii si disparitii chiar intr-un minut. Mai mult, aproape toate imaginile le-am facut cu timp de expunere de 5 secunde, la ISO 1000, cu un aparat vechi de ..... Canon 60D. Dar la sfarsitul celei de a doua sesiuni, am facut cateva imagini pe cer, cu expunere de 30 secunde. Una din ele spre Ursa Mare. Ajuns acasa am constatat ca perdelele aurorei ajungeau pana la aceasta constelatie, si asta era spre sfarsitul acestui val. Dintre toate, aceasta imagine este singura prelucrata putin, pentru a da mai mult contrast, si a reduce din lumina. O postez ultima.