-----------------------------------
iulian90
15 Apr 2024 18:51


-----------------------------------
Citind despre reusita lui @zoth de observa steaua Sirius pe timpul zilei cu binoclul , mai devreme am incercat si eu sa observ cu binoclul Bresser 10x50 aceasta stea , profitand de faptul ca dupa amiaza cerul a devenit senin sticla dar si ca Sirius se afla in preajma meridianului, putin trecut de acesta, la ora 18:40 am reusit sa observ cu binoclul steaua Sirius. 
A durat ceva pana ce am gasit-o cu binoclul dar dupa aceea a aparut in campul binoclului ca un punct alb relativ bine vizibil pe cerul albastru luminos dar curat. 
Anterior, in urma cu cativa ani am nai observat stele pe timpul zilei dar cu telescopul de 114mm , insa nu am incercat pana acum si cu binoclul , dar iata ca acum am reusit sa observ o stea cu bonoclul pe timpul zilei. :)

Last edit: am observat din nou steaua Sirius cu binoclul , dar prin nori Cirrus transparenti dar destul de grosi care au ajuns intre timp in zona in care se vede steaua, dar aceasta tot se vede si nu prea greu prin acei nori. Deci Sirius s-ar putea observa si in zile cu cer mai paclos.