-----------------------------------
sorin georgescu
10 Apr 2024 14:58


-----------------------------------
Cool.... inseamna ca ne cam asemanam cumva. Rezonez cu ce ai scris. Nici pe mine nu ma deranjeaza greutatea, pe altii tare mult. De aia scriam pe altundeva aici pe forum ca putem fi tare diferiti in gusturi. 

In ceea ce priveste cautarea ta, mai pot sa-ti spun ca fix asta ma muncea pe mine mai demult si am expus mai sus (cam in prea mult text) rationamentul meu actual. Dar nu am scris si ce am descoperit in cautarile mele pe net (atunci) plus informatii capatate direct de la cei care au experienta.... Deci, ajunsesem la concluzia ca un buget de vreo 3.900 lei abia daca imi ajungea pentru unul din asta cu 20x...25x cat mai luminos (=mare si greu, dar ma refer la binocluri normale, nu burlanele alea uriase cu oculare cotite, care oricum, toate sar de 2000 euroi in sus). Adica asta ar fi fost bugetul minim teoretic ca sa cumpar unul (in locul acelui Bresser 20x80.... de 716 lei) ca sa simt un aport real de calitate, nu ceva "asa si asa" si "cam tot pe acolo, poate ceva mai bun"... insa si mult mai scump!  Adica unul sa zic si eu, "wow!". Si ca brand-uri ma uitam numai la APM sau Oberwerk luat din Italia (adica reprezentanta in UE unde oferta nu e la fel de bogata ca cea din USA - dar cum sti, sa cumparam din USA.... mai bine ne bagam un batz in cur!). Cu amendamentul ca unul din asta mare e supus si grabnicei decolimari prin diverse accidente sau chiar de la mama lui din fabrica (toate din China.... evident). Deci pe scurt, si eu as fi dat atunci instant 1.500 lei la chestia asta doar ca mi-am dat seama, cu banii astia aveam sanse maxime ca capat unul la fel cu ala de 716 lei.... sau mai rau! Nu mai spun ca am aflat si despre unele din zona de pret 2.000....3.200 lei care s-au dovedit niste petarde. Si vorba aia, mai bine o petarda de 716 lei (care e si simpatica) decat una de 3.200 lei. In final mi-am dat seama ca e o carare destul de gresita (asa cum am scris mai sus pe larg) si am anulat-o ca idee..... (pentru ca nu ma vedeam platind 3.900 lei, culmea, si la risc, pe ceva ce nici nu stiam cat mi-ar fi de folos.... Si dupa mai multa vreme am platit 1.700 lei pe o luneta, adica a treia, primele modele mai ieftine (noroc cu returnarea la Amazon!) care oricum, magnifica consistent mai mult decat oricare binoclu mare cu acceptabilul amendament ca trebuie sa fiu ciclop si FOV-ul e teribil de micut. Dar macar vad si eu .... detalii! Pe un pret mai usor de digerat.