-----------------------------------
iulian90
08 Mar 2024 20:55


-----------------------------------
Multumesc tuturor.  :) 

Legat de fixarea secundarei pe suport, in privinta bandei dublu adezive sunt sigur ca tine destul de bine pe suprafete din sticla, metal sau plastic, caci doar am lipit oglinda secundara la telescopul de 150/1400 plus oglinzi de diagonala la un spectroheliograf si banda tine puternic lipite oglinzile, doar in privinta lemnului aveam ceva ceva indoiala insa si pe lemn am observat in urma unor teste ca banda dublu adeziva tine destul de bine. 
Pentru a ma asigura ca nu se va desprinde banda dublu adeziva de pe lemn (caci de pe sticla og. secundare aproape nicio sansa sa se desprinda) am pus si cate o picatura de superglue pe suportul din lemn inainte de a lipi patratelele din banda adeziva pe el, apoi am lipit secundara pe suport prin intermediul acelor patratele de banda dublu adeziva.  
Ca masura suplimentara de siguranta cred ca voi lipi si un fir cu expoxid de spatele oglinzii si de suport ca masura de siguranta in caz ca se va desprinde banda. Iar dupa prima spalare a oglinzilor (peste unul sau doi ani poate, daca mentin cat mai curat si mai protejat telescopul ) voi lipi in cele din urma secundara cu silicon, daca nu apar probleme cu desprinderea benzii. 

Astazi m-am ocupat de colimarea la lumina zilei cu capacelul de colimare a telescopului , astfel fiind pregatit pentru "marea inaugurare" de maine la observatii, daca vremea se tine de cuvant. :)