-----------------------------------
Cristian Kata
19 Feb 2024 15:49

Steiner Military Marine 7x50
-----------------------------------
Steiner Military Marine 7x50 made in W. Germany, eu zic ca deja suna interesant :), asa ca va invit sa cititi pentru ca e foarte scurt. Am avut deosebita ocazie sa probez acest binoclu deosebit.... In primul rand este un binoclu de dimensiuni mari, voluminos, pe cat este de mare pe atat este de usor, da ati citit bine, este usor. Care este secretul? Steiner a descoperit si el plasticul, tot corpul este din plastic, nu va mai mirati, asa este. Tuburi ocular, oculare, rozete oculare...ce vreti voi (de desfacut nu l-am desfacut), deci o plasticaraie militara. Optica...slab rau, nu luminozitate, nu contrast, nu rezolutie, nu nimic, in schimb are un reticul baban care e in forma de cruce si e cat campul vizual de mare. Explicatia la partea de optica iar e simpla, are sticla BK7, priviti pupilele de iesire ca sa vedeti ce muchii drepte au roburile :). De comparat cu alte binocluri....e cam inutil, un BPT 8x30 rusesc il face praf, la fel si ior 8x30 care nu e un binoclu luminos dar e mai luminos decat acest Steiner. Ma opresc...e destul, cine are vreun dubiu despre ce am spus poate sa achizitioneze unul sa ma contrazica. Recomand pentru cei care doresc sa il folosesca pe timp de ploaie, nu are ce rugini la el. (Sper ca nu o sa imi spuna careva ca si acesta e clona, vad ca la mine ajung doar clonele si la altii doar originalele)