-----------------------------------
AVD
11 Feb 2024 02:24


-----------------------------------
Mul&#539;umesc!

&#536;i mul&#539;umesc de observa&#539;ia legata de timpul între ciclurile de rulare ale Get_power.. nu mi-am dat seama ca vor fi câteva milisecunde pierdute în care nu masor nimic. Legat de precizie, am încercat sa atribui unei variabile raportul a altor doua variabile, care îmi rezulta 0.9834(..). În momentul când am folosit acea variabila intr-o formula, a fost tratata ca 0.1. Când am încercat sa folosesc un calcul care sa îmi măsoare energia consumata direct în Wh, din nou, m-am lovit de aceea&#537;i problema. Energia consumata în 20mS era 0.000ceva. Formula folosita anterior era energia_totala += (puterea*delta_t)/3600000. Aceasta formula rezulta 0.000ceva &#537;i era trunchiat la 0.00. Pe parcursul întregii seri, energia_totala a rămas 0 (dacă adaugi 0.00 la 0, tot 0 ramane). Scrie lucrul asta &#537;i pe site-ul arduino (&#537;i double tot aceea&#537;i problema are), dar poate nu m-am exprimat eu corect.. 

Get_power se ocupa de măsurarea tuturor datelor despre energia electrica (curent, tensiune, putere, energie consumata). Am încercat sa fac media curentului intr-un singur ciclu &#537;i varia foarte mult, asa ca am mers pe o medie pe un timp mai lung, in care orice schimbare brusca este amortizata.