-----------------------------------
habarnam
01 Mai 2006 13:20

o ho ho..
-----------------------------------
O ho ho , ce mica-i lumea !! Nici nu stiam ca florin mingireanu (parca asa era numele, nu ? ) e din acelasi oras cu mine ..
Oricum io unu m-am simtit foarte bine cand am redactat stirea de pe situ agentiei, asa ca nu vreau sa-mi imaginez cum erati voi cu funduetzu in avionu' lu' ESA :) !

florinel, ca bine zici, daca sunt exploatate oportunitatile.. pana acum se putea participa la proiecte europene pe fp6, cu parteneri straini, si cateva firme romanesti au prins cateva contracte..

marketingul, insa, poate fi imbunatatit foarte mult... Apropo', nu stiu daca stiti dar este un impozit(nu stiu cum se numeste) de solidaritate sa-i zicem, in care o firma poate alege fundatia pe care o sa finanteze ..(suma e foarte mica, dar daca se aduna mai multe firme.. - nu stiu daca sunt admise numai anumite fundatii - stiu ca la noi, conducerea a optat pentru o fundatie care ingrijea copiii orfani). Pana acum cateva luni ii lua statul, si de acum pot fi primiti de fundatii.

Da chiar dragoane, pe cine ai vazut ? sunt de acord ca sunt si uscaturi multe(aveam un exemplar de cercetator cu doctorat in franta baga solitaire non-stop ..cred ca si acu tot solitaire baga), dar in agentia spatiala lucrau efectiv vreo 10-15 oameni; colaboratori sunt mai multi, si fiecare pe domeniul lor - oricum da mai bine sa zici ca lucrezi la Agentia Spatiala Romana, decat la un obscur institut de cercetare :)

Si sincer, eu nefiind inginer, ciuleam urechile peste tot si am aflat o gramada de chestii grozave, dar cat de viabile pot fi anumite proiecte pentru viitor, tot un inginer va da verdictul final ..(spre exemplu colegii de munca se distrau cu proiectele derulate, si care au ajuns la o concluzie opusa total temei de cercetare initiala..deh socoteala de acasa, nu se potriveste cu aia din targ..

In ceea ce priveste atitudinea, cred ca il inteleg pe dragon care "are scarba" de romania, dar florine te astept sa vii in bucuresti si sa-ti deschizi un srl pentru viitoarea ta firma de calcul structural, mecanica a fluidelor sau ce o sa vrea muschii tai, si sa vezi cum iti vine sa ramai frumos la NASA sau la ESA!

Ce frumos ca si anul asta sunt romani la ESA! asta vi se datoreaza si voua in mare masura ! Daca nu erati voi deschizatori, sa aratati ca se poate, alti tineri poate ca nici nu ar fi incercat ...

Eh, si mai putem spune multe, dar mai incolo .. stiti voi.. vorba multa, saracia omului :)