-----------------------------------
Regulus
22 Ian 2024 14:04


-----------------------------------
Sunt de acord, este un telescop de EAA. Ok, poti face astrofoto daca vrei, insa nu in mod "automat". E decent insa si pe ruta astrofoto clasica: lights, calibrare, stack, edit. Am vazut niste imagini cu expuneri generoase, de genul 2-3000 de expuneri de 15 secunde (lucky imaging) care se iau la tranta cu instrumente si camere mult mai scumpe. 

Cat despre EAA, analiza mea ar fi asa: la cadre si expuneri asemanatoare, fara cadre de calibrare, pe monturi Alt-Az, intre Dwarf2 si Nexstar 6SE+ASI 224MC nu am vazut alta diferenta in afara de FOV. In unele cazuri senzorul Dwarf-ului, imx 415 scotand rezultate peste imx 224, in acceptiunea mea.

Las mai jos imagini de referinta. Datele tehnice exacte nu le stiu, sistemul avand caracteristica enervanta de a nu inregistra numarul de expuneri decat in timp real. Dupa incheierea sesiunii si salvarea stack-ului final nu mai exista detalii legate de expuneri. Le-am scris, mi-au raspuns spunand ca la urmatorul update vor incerca sa rezolve problema. Orientativ, insa, sunt 200-400 de expuneri a cate 15", gain 80-100, fara cadre calibrare, Bortle 9. Unele sunt usor editate in Siril, altele sunt direct din stack-ul realizat automat.