-----------------------------------
plc
22 Ian 2024 07:07


-----------------------------------
Super , multumesc . N-am mai avut rabdare si dupa o saptamana de cer inorat  ieri la -5 grade  am reusit sa fac prima aliniere si cateva incercari timide ca sa-mi dau seama cum functioneaza desi stau intr-un loc destul de poluat am vazut ptr prima data Jupiter cu satelitii sai la cateva expuneri intre 15 secunde sau mai putin . Oricum dupa ce-l aliniez cat de cat , imi iau targetul in obiectiv si apoi fac alinierea finala asigurandu-ma ca am Polarisul exact cum imi arata in alinierea aplicatiei de pe telefon . Am ramas uimit cand am vazut cum treceau sateliitii prin luneta de aliniere une este ceasul polar  si cu ochii liberi nu-i puteam vedea .
Am inteles eu bine ?   Ceasul polar se pozitioneaza la inceputul alinierii pe verticala corecta  0\6 ? Apoi daca intorc montura catre alta zona a cerului  acesta se poate rasturna  nu ? Cata vreme ramane in zona recomandata Polaris pe ceas  ca pozitie . Am pus si regajul gradat de langa ochianul de aliniere pe 10-11 si  0 dupa cum am vazut prin anumite tutoriale . Nu prea inteleg cum isi face setarea de timp trackerul  de aici .
Omegonul meu pot spune ca nu este asa de stabil daca te apuci si-l ridici la maxim avand ceva joc in piciorul telescopic central . Stiu ca nu e mare lucru dar ptr mine reprezinta faptul ca am inteles principiul de functionare al star trackerului  . Abea astept sa inceapa sezonul  Caii Lactee. Catre asta  tintesc  ne-avand teleobiective scumpe si puternice  . 
Poza e facuta cu un 300 mm  banal si cu un filtru Cls .