-----------------------------------
zoth
30 Dec 2023 09:55


-----------------------------------
Un alt aspect care nu ma incanta la binoclul asta este reglajul dioptric. Spuneam in primul post ca mi s-a parut smecher. Da, ca asezare e smecher fiind foarte comod dar ca reglaj in sine lasa oarecum de dorit in sensul in care mi se pare prea elastic sau asa cum spun cei de afara, arata oarece backlash.
A fost nevoie sa pun binoclul pe montura si sa fac reglajul cu pricina pe o mira. Dupa 4-5 incercari am ajuns pe o pozitie multumitoare.
Este foarte important la un binoclu cu focalizare centrala sa se asigure o buna sincronizare intre canale astfel incat sa vina ambele in focus simultan fara decalaje. La un decalaj mic intre canale focusul devine prea lung si indecis si simtim mereu nevoia de a mai regla putin. La un decalaj mai mare putem crea disconfort ba unui ochi, ba celuilalt fara a obtine o cadere clara in focus.
Dupa ce reglajul dioptric s-a facut cat se poate de bine, se poate bloca si putem linistiti sa uitam de el.

Pana la noi ordine, voi naviga la bordul lui Endeavor cu gandul la marele explorator si navigator James Cook care prin 1769 pleca din Haiti la bordul corabiei sale Endeavour in misiune de explorare spre coasta rasariteana a Australiei de azi.

Cer senin!