-----------------------------------
Cristian Kata
17 Noi 2023 21:45


-----------------------------------
Ai dreptate, am fost inexact mai mult sau mai putin cu pretul si am reusit sa derutez la maxim, in primul rand reviewul se refera strict la binoclu ca si performante, nu ca o afacere, cand am zis 1/3 din pretul unui CZ nu ma refeream la faptul ca as fi cumparat eu binoclu cu o treime din pretul CZ-ului, ci ca poti avea un Peafowl 10x50 la pret final accesibil. Un Jenoptem/Dekarem in stare buna ca si mecanica si optica,nu ma refer neaparat la colimat si curat, ci sa nu fie sticla zgariata etc,  te duce spre 1500lei luat de pe ebay, daca mai trebuie curatat si colimat e clar ca trece de 1500lei. In aceste conditii poti obtine un Peafowl la un 600-700 lei. Daca e mult sau putin...e subiectiva treaba, de asta am preferat sa pun pret o cota din pretul altui binoclu. Un lucru foarte clar este urmatorul: un binoclu decolimat/murdar este un binoclu defect, inutilizabil, asta se stie sau ar trebui sa se stie. Okaziile de pe diferite site-uri (ex olx) nu reprezinta un reper pentru pretul unui binoclu. Nu am cumparat niciodata vreun binoclu de pe olx care nu fie decolimat sau cu mizerie/depuneri pe prisme sau pe obiective, indiferent ca este cu 100 lei sau cu 1000lei, anunturile au texte pompoase, toate binoclurile sunt militare si perfecte, colimate etc, dar nici vorba. Indiferent de marca binoclului, daca nu este in parametri normali, e un rebut, dupa reparatie vezi ce poate cu adevarat un binoclu. Inca un aspect ar fi faptul ca acest model e rar, in tara nu este nici unul de vanzare; cunosc persoane care prefera un binoclu generatie veche si solid construit in defavoarea unui binoclu nou pe care il considera "jucarie", e un termen pe care il aud des, "jucarie". Deci sa nu creada cineva ca isi ia un binoclu din acesta cu 200-300lei curat, colimat, etc, 200-300lei costa "spitalizarea si operatia" :) .