-----------------------------------
carstea
07 Mar 2008 20:33

alegerea opticii
-----------------------------------
Va salut, iubitori ai cerului instelat! 
Pe scurt, sa ma prezint: am 47 de ani, interesat  de astronomie din copilarie, devenit membru al Astroclubului Bucuresti in 1976 (pe vremea lui Ion Corvin Sangeorzan), prima luneta construita: lentila de ochelari( D= 50 mm,1333mm focala),apoi  telescop Newton D=130mm,F= 800mm,  oculare de microscop, pe montura ecuatoriala ( dupa cartea lui Matei Alexescu). Incercare ratata de slefuire a unei oglinzi( pisat piatra de polizor, decantat, slefuit, esec, discuri sticla subtiat, abandonat, cumparat IOR, calitate slaba). Sunt un dinozaur, nu-i asa?
Sunt nou pe forum, cer intelegere pentru eventualele stangacii. Nu sunt expert in folosirea PC-ului (in vremea studentiei mele invatam FORTRAN).
Stiu, repet STIU, cat de pretios e timpul fiecaruia( cei mai tineri e normal sa nu inteleaga), dar vazand cat de multe cunostinte in domeniu au cei mai multi dintre voi, va rog sa-mi dati un sfat privind alegerea ( achizitia) unui instrument astronomic bun. Se vorbeste aici de lipsa de informare a celor ce doresc sa cumpere un instrument astronomic de pe piata acuala. Pot investi   1500-1700 euro(cu tot cu montura si oculare). Ce sa aleg? Va multumesc anticipat tuturor celor care ma veti sfatui.