-----------------------------------
gpaunescu
11 Aug 2023 08:47


-----------------------------------
Chiar daca aduci luneta in dreptul axei de Alt, nu e suficient, din cauza modului de prindere. Luneta e pusa pe un suport care se roteste in jurul axei Alt. Cu cat e mai indepartat (suportul), cu atat e mai rau.

La 72ED, cred ca nu sunt mari probleme, pentru ca e usoara si cred ca e suficient sa strangi mai tare rozeta de la Alt. 
La TS 102 se schimba treaba; e si mai grea si mai lunga. Cred ca trebuie echilibrata, nu cred ca e mai e suficienta strangerea (adica poate fi stransa mai tare, dar ca sa o misti trebuie sa o slabesti,  muti in noua pozitie, apoi strangi din nou). 
Am si eu o montura similara de aceiasi capacitate (AZ-baby Omegon), trepiedul poate nu e asa de solid ca asta din poze. Cu 72ED mergea foarte bine, Am pus pe ea TS102, direct pe clema; montura o tine, nu se rastoarna, numai ca tremura prea tare la orice atingere. E destul de greu sa o folosesti.

LHalter, rezolva echilibrarea pe Alt.
Eu nu ziceam sa puna 3 sine, ci sa inlocuiasca sina vixen pe care o are, cu una putin mai lunga astfel incat sa poata sa puna la capatul liber un surub mai gros, si pe el sa poata pune o contragreutate. Deci pe undeva, sa faca ceva asemanator cu LHalter.
Cam asa vad eu lucrurile, dar poate gresesc, cine stie.