-----------------------------------
Marian M
10 Aug 2023 22:42


-----------------------------------
Zoth, GunDALF, StarChild, multumesc frumos pentru raspunsuri! Sunt constient de greutatea lui 152 dar e dus bine de AZEQ6, iar pe forumuri am citit ca ar merge chiar si pe Skytee, &#8220;pentru urgente&#8221; 

@Zoth, am citit de mecanica, de faptul ca este &#8220;over-engineered&#8221;. Nu prea cred nici eu foarte mult pe partea de reclama de pe site (gen 300x pe Luna), tocmai de aceea ma ajuta foarte mult parerile (subiective evident) ale utilizatorilor. M-am uitat prin luneta 150ED SW a lui Iulian si stiu ce inseamna un 150ED. E clar ca acest acromat nu rezista la puteri mari. Totusi din experienta ta, pana pe la ce putere prezinta o imagine buna? Poate e prea mult spus comparabila cu un APO, dar sa incercam asa &#128522;. Din experienta mea personala (si cred ca si a lui StarChild, de pe un forum, daca memoria nu ma inseala, 120 F5 moare pe la 60-70x). Pana acolo e, sa spunem, aproape de un APO (vorbesc aici exclusiv de DSO). 102 meu FPL53 duce lejer 200x (pe Luna), mai mult nu l-am incercat, dar acesta e altceva. 

@GunDALF- nu am experienta cu aceasta luneta, dar am vazut lucruri interesante pe linkurile de mai jos. Pe astronomy.ro, din cautarea mea, nu am gasit decat unul la vanzare acum ceva vreme. Aparent e comparat cu un achro f8, asadar mai putina aberatie cromatica decat un achro rapid, f5
bresser 152/760 site:stargazerslounge.com - Căutare Google
bresser 152/760 site:cloudynights.com - Căutare Google 

@StarChild- sunt in TM in intervalele 12-19 august si 26 august- 8 septembrie. Nu refuz o invitatie pentru o prisma Herschel, prin care nu m-am uitat niciodata, asadar multumesc frumos si spune-mi te rog cand ti-ar pica mai bine, sa stiu sa iau luneta 120 cu mine- acum le am pe toate prin Bucuresti

Toate bune!