-----------------------------------
Alexandru Claudiu
26 Iul 2023 14:21


-----------------------------------
Multumesc. Da, a iesit destul de ok. Oricum mult mai bine decat a iesit acum 2 ani cu Canon 7D.

- in faza liniara am folosit BXT
- am lucrat pe imaginile starless (folosesc Starnet2)
- am lucrat destul de mult pe curbele de culoare, sau uneori in Photoshop-Selective Color (sunt mai familiarizat cu Photoshop-ul, dar incerc sa-l folosesc cat mai rar la astfel de prelucrari)
- la final suprapun cele 2 cadre neliniare (starless+stars) in Pixelmath cu formula combine (Starless, Stars, op_screen()) ..asta-i descoperire recenta. De obicei le adunam cu formula Starless + 0.75*Stars

+

1. nu prea am lucrat pe canale separate (R si G)

2. ce inseamna sa fac un stretch mediu al canalelor ? "O valoare K intre 0,5-0,6 este OK"? Este vorba despre CurvesTransformation ?? ...eu stretch-ul il fac cu ScreenTransferFunction

3. am incercat HDRMT pentru a scoate detaliile din nucleu, dar n-a mers si le-am recuperat tot din CurvesTransformation-RGB/K

4. pentru a reface imaginea HOO din cele 2 canale extrase initial (R si G), exista vre-un script pixelMath special, sau se foloseste LRGB_Combination ?

5. nu stiu de scriptul NBRGBCombination pentru  imaginea color (neliniara). O sa ma documentez.

Mersi de sfaturi!